Boka ett samtal

Den viktigaste personen i mitt liv.

Mar 27, 2021

Jag är den viktigaste personen i mitt liv.

Vad händer i dig när jag skriver så? Får du säga så om dig själv?

Första gången jag hörde uppmaningen att se på mig själv som den viktigaste personen i mitt liv blev det väldigt skavigt i mig. Nog är väl ens barn, eller ens partner, åldrande föräldrar, behövande vänner och familjen viktigare att jag finns tillgänglig för än...för mig själv? Jag blev nästan provocerad av tanken att min dotter inte självklart skulle vara den viktigaste personen.

I en utmattningsjukskrivning blev jag kärleksfullt tvingad av min läkare att börja prioritera mig själv och mina behov. Det hade jag ingen aning om hur man gjorde. Och mina behov - jag förstod knappt det begreppet kopplat till mig själv förutom i termer av mat och sömn och raggsockar på mina kalla fötter. 

Efter en lång läkningsprocess med mycket arbete med att komma i kontakt med mina behov, min kropps signaler och min själs frekvens kunde jag börja dra kärleksfulla gränser runt och inom mig. 

Efter idogt och utmanande arbete med att möta mitt inre barn (och ganska ofta även min truliga tonåring), övningar i självkärlek och mer gränsdragning, reflektioner kring vad som är mitt ansvar i mina relationer och vad jag måste låta andra ta ansvar för, har jag idag landat i insikten att den viktigaste personen i mitt liv är jag.

  • Om inte jag prioriterar mig, hur ska jag då räcka till för andra, och hur ska då andra förstå att jag är värdefull?

  • Om inte jag prioriterar mig, vad förmedlar jag då för bild om hur viktig och värdefull du är som  människa till min dotter?

  • Om inte jag prioriterar mig själv, hur ska jag då kunna växa och utvecklas som människa?

Att utifrån den insikten börja bygga relationen med mig själv, öka min självkärlek och sätta tydliga men kärleksfulla gränser både gentemot mig själv och andra, har varit livsomvälvande för mig.

Jag vill att det ska bli så för dig också, och jag vet att det kan bli så.

Connecta & få nyheter och uppdateringar från mig!

Sajna dig på min e-postlista så delar jag med mig av mina tankar, tips och erbjudanden då och då. 

Jag gillar inte heller SPAM. Jag lovar att inte skicka massa mejl flera gånger om dagen eller ens i veckan.