Boka ett samtal

Insnöad på inre barnet

barndomssår inre barnet läkning uppväxttrauma Apr 07, 2021

Just nu är jag helt insnöad på att arbeta med det inre barnet! Både mitt eget, och mina klienters, inre barn. Det är så helande och läkande att sätta sig i kontakt med den del av oss själva som en gång var ett litet barn.

När jag för cirka fyra år sedan förstod vilken kraft det finns i att förstå hur stor påverkan händelser, stora som små, i min barndom och uppväxt har på mig blev det en riktig game-changer i min egen personliga utveckling.

Plötsligt bekräftades och berättigades allt skav och alla svårigheter jag upplevt på ett sätt jag inte nått igenom till innan. Att sedan arbeta med mitt inre barn i kombination med kunskap om teorierna kring anknytning, uppväxttrauma och de känslomässiga sår som uppstår i vår barndom har varit väldigt omvälvande, läkande och transformerande för mig.

Därför har  jag skapat ett tremånaders-program; för att fler ska få uppleva kraften och transformationen i mötet med sitt inre barn, och i kunskapen om dess behov och sanna natur. (Länkar till mer info om det längst ned i bloggtexten)

När vi vågar gå tillbaks till hur det var för oss att vara barn, och känna de känslorna vi hade då, sätta ord på dem och berättiga dem, så mentaliserar vi både vårt inre barn och det som triggas i vårt inre som vuxna, i olika situationer och relationer.

En hjälp att sätta oss i kontakt med vårt inre barn är att hitta en bild på oss själva som små. Mitt inre barn symboliseras av den lilla tvååriga Johanna på bilden. Den har jag som skärmsläckare så jag ser henne flera gånger om dagen. På så sätt är hon med mig och påminner mig om att det är hon som i mångt och mycket fortfarande tar över när jag blir triggad.

Med den kunskap jag har idag kan jag ta hand om det på ett helt annat sätt än jag kunde för fyra-fem år sedan. Jag är medveten om vad som händer i mig, jag förstår vad det kommer ifrån, och jag kan ta ansvar och oftare agera mer utifrån kärlek och trygghet än utifrån rädsla gentemot mig själv och mina medmänniskor.

Med kunskap om oss själva väcks medvetenhet. Med medvetenhet ökar vår förståelse för oss själva. Med förståelse för oss själva växer vår självkärlek. 

Vill du veta mer om mitt transformerande tremånaders-program för att möta och läka ditt inre barn? Klicka här.

 

Connecta & få nyheter och uppdateringar från mig!

Sajna dig på min e-postlista så delar jag med mig av mina tankar, tips och erbjudanden då och då. 

Jag gillar inte heller SPAM. Jag lovar att inte skicka massa mejl flera gånger om dagen eller ens i veckan.