Boka ett samtal

Jag är den viktigaste personen i mitt liv.

Johanna Bergman

 

Min story

 

Första gången jag hörde uppmaningen att se på mig själv som den viktigaste personen i mitt liv blev det väldigt skavigt i mig. Nog är väl ens barn, eller ens partner, sjuka föräldrar, behövande vänner och familjen viktigare att jag finns tillgänglig för än...mig själv? Jag blev nästan provocerad av tanken att min dotter inte självklart skulle vara den viktigaste personen.

Efter en utmattningsjukskrivning blev jag kärleksfullt tvingad av min kloka läkare att börja prioritera mig själv och mina behov. Det hade jag ingen aning om hur man gjorde. Och mina behov - jag förstod knappt det begreppet kopplat till mig själv förutom i termer av mat och sömn och raggsockar på mina kalla fötter. 

Efter en lång läkningsprocess med mycket arbete med att komma i kontakt med mina behov, min kropps signaler och min själs frekvens kunde jag börja dra kärleksfulla gränser runt mig. 

Efter idogt och utmanande arbete med att möta mitt inre barn (och ganska ofta min truliga tonåring), övningar i självkärlek och mer gränsdragning, reflektioner kring vad som är mitt ansvar i mina relationer och vad jag måste låta andra ta ansvar för, har jag idag landat i insikten att den viktigaste personen i mitt liv är jag.

Om inte jag prioriterar mig, hur ska jag då räcka till för andra, och hur ska andra förstå att jag är värdefull?

Om inte jag prioriterar mig, vad förmedlar jag då för bild om hur viktig och värdefull du är som  människa till min dotter?

Om inte jag prioriterar mig själv, hur ska jag då växa och utvecklas som människa?

Att utifrån den insikten börja bygga relationen med mig själv, öka min självkärlek och sätta tydliga men kärleksfulla gränser både gentemot mig själv och andra, har varit livsomvälvande för mig.

Jag vill att det ska bli så för dig också, och jag vet att det kan bli så.

Hej, jag är Johanna

grundare av SoYou

 

Diplomerad Samtalsterapeut

Licensierad Livscoach

Varumärkeskonsult 

Träningskompis

Aktiv soffpotatis

Entreprenör 

Badkruka

Mamma

Dotter

Syster

BFF

Vän

m.fl.

m.m.

 

 

 

Connecta med mig

 

Få mejl från mig då och då med input, idéer och erbjudanden kring personlig utveckling.